99 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн
Гірчиця біла — дуже популярна та найпоширеніша рослина, которе використовують як сидерат на присадибних ділянках. Вона швидко проростає і швидко накопичує зелену масу, збагачує ґрунт органічними речовинами, фосфором і сіркою. Гірчицю білу можна садити в будь-який період, коли ґрунт вільний: до, після посіву та між основними культурами.
Зразковий термін готовності до покосу: 1-1,5 місяці;
Норма висівання: 300-400 грамів на сотку.
Головна роль гірчиці білої в сівооборіті
Органічні кислоти, що містяться в кореневих виділеннях гірчиці, під час взаємодії з ґрунтом можуть перекладати низку елементів живлення раніше недоступної в легко засвоювану рослинами форму, плюс самі ці рослини здатні засвоювати з ґрунту макро- і мікроелементи, недоступні іншим рослинам, також кореневі виділення мають і дуже сильну фітосанітарну дію проти накопичення в ґрунті, наприклад, поширених хвороб картоплі, як-от фітофтороз, ризоктоніоз, парша клубнів, фузаріознія гнилі. Захворювання бульб картоплі цими хворобами знижується.
Крім того, зазначено зменшення в ґрунті кількості дроту. Запашка гірчиці осінью також сприяє загибелі цього шкідника через порушення умов його зимівлі.
Не треба розміщувати гірчицю на грядці після вирощування капусти, оскільки обидві рослини схильні до капусти.
Коли рослина починає масове цвітіння (не допускайте формування повноцінних стручків!) Її скошують, подрібнюють лопатою й перекачують грядку, закладаючи в неї зелену масу.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Фермер |
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Гірчиця |
Тип продукції | Посівний (насіння) |