169 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
Конюшина червона - цінна багаторічна культура для польового багатоукісного використання. Використовують конюшину як у чистих посівах, так і у створенні культурних сіножатей і пасовищ (гарний медонос).
Червона конюшина здатна наповнювати землю азотом не гірше, ніж люпин, і значно краще, ніж визнані сидерати: вика, горох, кормові боби. Крім того, вона вельми ефективно поглинає багато поживних елементів із пласта, де вона росте, чим і запобігає їхньому вимиванню в підорний шар.
Конюшину сіють рано навесні під покрив переважно ранніх ярих культур - ячменю, однорічних трав. Її вирощують на родючих, забезпечених поживними речовинами ґрунтах, переважно чорноземах, сірих і темно-сірих опідзолених ґрунтах легкого механічного складу, оптимальний рН - 5,5-7,0 (при підвищенні кислотності пригнічується діяльність бульбочкових бактерій, унаслідок чого порушується живлення рослин азотом).
Призначення: вирощування на зелений корм, сіно, силос, вирощують як сидерат.
Норма висіву: 16-20 кг/га. Глибина загортання насіння 1-3 см.
Термін посіву: кінець березня-середина травня, насіння проростає при +2 °С.
Урожайність: зелена маса за два укоси в середньому становить 300-500 ц/га, сіно - 50-100 ц/га.
Переваги конюшини червоної:
Користувальницькі характеристики | |
---|---|
Тип вирощування | Польові |