60 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн
Весну культуру сіють за місяць до висаджування картоплі та пізніх овочів (не висівати перед посадкою капусти, позаяк вони одного сімейства — хрещатих).
Через 1-1,5 місяці після висівання гірчиця виростає до 15-20 см, її підрізають плоскорізом або культиватором або скошують (кому як подобається), з закладенням або без закладення в ґрунт.
Хочемо звернути увагу на те, що під час вегетації та після (час розкладання залишків рослин і гуміфікації) потрібна волога в ґрунті (гірчиця — культура вологолюбна, про це згадувалося вище), тому, якщо Ви живете в посушливому регіоні, то сидерація ефективна тільки під час зрошення, якщо ж у Вашому регіоні сухості носять періодичний характер, то поливи обов'язково потрібні під час ліквідації.
Головна роль гірчиці жовтої у севооборіті
Органічні кислоти, що містяться в кореневих виділеннях гірчиці, під час взаємодії з ґрунтом можуть перекладати низку елементів живлення раніше недоступної в легко засвоювану рослинами форму, плюс самі ці рослини здатні засвоювати з ґрунту макро- і мікроелементи, недоступні іншим рослинам, також кореневі виділення мають і дуже сильну фітосанітарну дію проти накопичення в ґрунті, наприклад, поширених хвороб картоплі, як-от фітофтороз, ризоктоніоз, парша клубнів, фузаріознія гнилі. Захворювання бульб картоплі цими хворобами знижується.
Крім того, відзначено зменшення в ґрунті кількості дроту. Запашка гірчиці осінью також сприяє загибелі цього шкідника через порушення умов його зимівлі.
Коли рослина починає масове цвітіння (не допускайте формування повноцінних стручків!) Її скошують, подрібнюють лопатою й перекачують грядку, закладаючи в неї зелену масу.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Фермер |
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Гірчиця |
Основні | |
Тип продукції | Посівний (насіння) |