Цибуля Центуріон — ранньостиглий сорт, дуже урожайний.
Сорт цибулі Центуріон є ранньостиглої культурою. Це продукт голландської селекції високої якості. За рахунок своїх властивостей, він отримав широке поширення. Його можна зустріти як на холодних територіях, так і в теплих краях. За своїми якостями цибулю Центуріон нітрохи не гірше знаменитих сортів Оріон і Стурон.
Цибулини мають акуратну витягнуту форму, по консистенції щільні. Вага однієї головки приблизно 95 — 110г. Колір лушпиння яскравий солом'яний. Всередині цибулина має білу м'якоть. Лусочки щільно прилягають один до одного, кожна цибулина включає в себе близько чотирьох шарів.
Переваги вирощування Центуріона
Термін дозрівання цибулі Центуріон становить приблизно 90 днів, після того, як у нього прорізалися листя.
Плюси даного виду полягають в його стійкості до різних захворювань. Також він не схильний до стрілкування.
Цибуля Центуріон виховують не тільки для особистого застосування, але в промислових масштабах. Зберігатися цей сорт до восьми місяців без шкоди для смаку і вигляду.
Центуріон дає багато сходів, він дуже продуктивний. Цибулини завжди мають хорошу форму.
Якщо розглядати вирощування в промислових масштабах, варто згадати про те, що з одного гектара можна зібрати до 400 центнерів лука. У масштабах городу – 3 — 4 кг з одного квадратного метра.
Завдяки своїй консистенції, цей сорт може зберігатися досить довго. Однак важливо дотримати всі умови. Для зберігання підійдуть прохолодні провітрювані приміщення.
На цьому опис даного сорту не закінчується, інтерес також представляють особливості його вирощування.